НОВИНИ

През нощта ще остане ветровито

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 24.01.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

И днес максималните температури в много райони от страната, включително и в София, останаха под нулата. С опасност от измръзване беше и за пореден ден в планините – при температура минус 25° на Мусала и вятър 50 км/ч, усещането е за минус 42°.

През нощта ще остане ветровито, а утре сутринта отново ще е много студено, с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 10° и минус 5°, в София - минус 10°, на морския бряг – от минус 5° до минус 2°, но максималните температури ще бъдат малко по-високи в сравнение с днес - между минус 3° и 2°, в София - минус 3°.

Предупреждение за ледено време, с максимални температури под нулата и минимални под минус 10°, остава в сила утре само в областите Благоевград, Кюстендил, Перник и София.

Силният вятър ще отслабне и ще бъде умерен, вече от северозапад, в крайните югоизточни райони - от север. В Източна България ще остане предимно облачно, но в останалата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява, н аместа до слънчево време.

Ветровито ще остане и утре на морския бряг, с умерен, по северното крайбрежие временно силен северозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Ветровито ще се задържи и в планините, с умерен северозападен, по високите части - временно силен североизточен вятър. Ще има променлива облачност, на места със слаби превалявания от сняг. Остава много студено, с максимални температури в курортите от минус 8° до минус 13°.

Ветровито и много по-студено от обичайното ще бъде не само у нас, но и навсякъде на Балканите. Ще вали главно в южните части от полуострова.

С валежи ще бъде и на много места в Северна и Източна Европа, в повечето райони от сняг. Дъжд ще вали на Пиринеите, както и във Великобритания.

У нас през следващите дни ще остане ветровито и по-често облачно, но без съществени валежи. Температурите бавно ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десет провалени трансфера, за които не сте чували
Десет провалени трансфера, за които не сте чували
Преврат в Буркина Фасо
Преврат в Буркина Фасо