НОВИНИ

През почивните дни предстои слабо затопляне

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 14.03.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

И днес минималните температури в цялата страна са положителни – от 2° в Смолян до 10° в Пловдив, в София – 5°. След проливните валежи през последните дни, най-голямото измерено количество за изминалото денонощие е 22 литра на кв. м в Тетевен. В следобедните часове на много места ще бъде с валежи от дъжд, по-значителни в Източна България, Предбалкана и Рило-Родопската област. Максималните температури ще бъдат от 6° - 7° в североизточните до 13° - 14° южните райони от страната, в София - около 9°.

Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад, в Североизточна България и по Черноморието - от североизток. През нощта вятърът в повечето райони временно ще стихне, валежи от дъжд ще има на малко места и ще са слаби. Минималните температури утре в по-голямата част от страната ще бъдат между 0° и 5°, в София – около 3°, а максималните отново ще са в широки граници – от 8° и 15°.

Ще вали главно в централните части от страната, а в в югозападните райони ще има и слънчеви часове. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад.

По Черноморието ще е почти без валежи. Максималните температури там ще са между 8° и 11°. И вятърът, и вълнението на морето ще бъдат слаби.

И в планините ще бъде облачно, по върховете – мъгливо. Валежите там ще са предимно от сняг, под 1300 метра - от дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен вятър от запад-северозапад, а температурите там ще се задържат без съществена промяна.

През почивните дни предстои слабо затопляне. Повече слънчеви часове ще има в събота, когато само на места в планинските и източните райони след обяд ще превали дъжд. В неделя ще има повече райони с валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турски шофьор, задържан с над 370 кг марихуана, остава в ареста
Турски шофьор, задържан с над 370 кг марихуана, остава в ареста
БНТ променя програмата си в памет на патриарх Неофит
БНТ променя програмата си в памет на патриарх Неофит