НОВИНИ

Президентът на БФВТ Ариф Маджид поздрави Карлос Насар за европейската титла

президентът бфвт ариф маджид поздрави карлос насар европейската титла
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 21.04.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид поздрави Карлос Насар, който в четвъртък спечели европейската титла в категория до 89 килограма със световен рекорд от 395 килограма.

В отворено писмо до медиите Маджид използва повода, за отправи благопожелания и към мюсюлманската общност в България, която празнува Рамазан Байрам.

"По случай Рамазан Байрам отправям своите най-искрени поздравления към всички членове на ислямската общност в България за този велик празник. Рамазан е празник на състраданието, любовта, мира, толерантността и разбирателството! Нека се насърчаваме един друг към взаимното уважение, единство и разбирателството!

Големите успехите на българския национален отбор по вдигане на тежести в Ереван е поредното доказателство, че обединението и мирът правят силата. Няма как да не съм щастлив и горд, че българските щанги са отново на върха. Огромно браво на Карлос Насар за триумфалната му победа и подобрените рекорди. Карлос е абсолютен феномен! Поздравявам треньорите Иван Иванов и Пламен Братойчев за отличната работа.

Всички знаем, че имахме трудности последните няколко месеца в тренировъчния щаб. С минимални средства и с много затруднена подготовка се справиха момчетата и момичетата! И ето, че волята надделя! Състезателите ни имат характер, харизма, самочувствие и въпреки трудните препятствия, успяха и показаха най-доброто от себе си", се казва в поздравителния адрес на Ариф Маджид.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец приема Локо Сф в търсене на първото място в Първа лига
Лудогорец приема Локо Сф в търсене на първото място в Първа лига
Многонационална бойна група на НАТО провежда учение на полигон "Ново село"
Многонационална бойна група на НАТО провежда учение на полигон "Ново село"