НОВИНИ

Президентът на ФИГ посети Лаура Траатс

президентът международната федерация гимнастика посети лаура траатс
Снимка: БФХГ
bnt avatar logo
от БНТ
15:53, 08.12.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе посети лично олимпийската шампионка с ансамбъла Лаура Траатс, след като ѝ бе направена успешна операция в Швейцария.

Лаура Траатс страдаше от дискова херния на врата, като именно тази травма попречи на ансамбъла, който беше фаворит за спечелването на златото, да се оттегли от Световното първенство в Япония в края на октомври.

Още на Мондиала в Китакюши, Ватанабе прояви изключителна загриженост към състоянието на Лаура, а днес е намерил време да отиде и да я види и да се увери, че възстановяването ѝ върви успешно и по план.

Лаура провежда рехабилитация в клиника в Монтрьо, Швейцария, където работи д-р Мариела Сиракова - дългогодишен лекар на националния отбор.

"БФХГ благодари на президента на ФИГ Моринари Ватанабе за проявената човечност и съпричастност към състоянието на нашето момиче, за всички нас, и особено за Лаура, този негов жест означава наистина много! БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! Успешно възстановяване, Лаури, много те обичаме!", написаха от федерацията ни по художествена гимнастика в социалните мрежи.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ-СДС поискаха депутатите да обсъдят темата за зеления сертификат в НС
ГЕРБ-СДС поискаха депутатите да обсъдят темата за зеления сертификат в НС
СЗО: Ваксините са ефективни срещу новия вариант на COVID-19
СЗО: Ваксините са ефективни срещу новия вариант на COVID-19