НОВИНИ

Президентът на Световната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе откри 36-ото световно първенство по скокове на батут в София

Министър Весела Лечева също уважи церемонията по откриването на шампионата в „Арена София“

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:00, 16.11.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
президентът световната федерация гимнастика моринари ватанабе откри ото световно първенство скокове батут софия

Президентът на Световната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе откри 36-ото световно първенство по скокове на батут в София.

Официални лица на церемонията бяха още министърът на младежта и спорта Весела Лечева, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на БФ по гимнастика Красимир Дунев и президентът на БФ по скокове на батут Стоян Димитров.

"Състезатели, треньори, съдии, добре дошли в красивия град София, добре дошли на 36-о Световно първенство по скокове на батут. Благодаря много на министъра на спорта, на кмета на София и на Българската федерация по скокове на батут и специално на моя приятел Стоян Димитров. Благодаря и на организационния комитет, че направиха тази прекрасна среща възможна. Тук да най-добрите спортисти в света и вярвам, че ще се получи много вълнуващо състезание", каза в речта си Моринари Ватанабе.

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева привества състезателите по време на откриването на световното първенство по скокове на батут.

„Поздравявам Българска федерация по скокове на батут за усилията, вложени в развитието на този спорт и организирането на шампионата. Вярвам, че домакинството на световното първенство ще донесе престиж на България и ще допринесе за популяризирането на този атрактивен спорт у нас. Убедена съм, че състезанията ще преминат на високо ниво и нашата страна ще покаже отново, че е отличен домакин. Пожелавам на всички състезатели и треньори успешно представяне, реализиране на поставените цели и достигане на нови върхове в спорта“, каза министър Весела Лечева.

380 състезатели от 45 държави участват на шампионата на планетата в София, по време на което ще бъдат раздадени 15 комплекта медали.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След експлозията в Полша: Ще задейства ли Варшава член 4 на НАТО?
След експлозията в Полша: Ще задейства ли Варшава член 4 на НАТО?
В Бузовград е обявен Ден на траур след смъртта на блъснатото дете
В Бузовград е обявен Ден на траур след смъртта на блъснатото дете