НОВИНИ

Президентът Радев е на посещение в Испания

Вера Александрова
от Вера Александрова
07:44, 28.04.2022 (обновена)
Чете се за: 01:25 мин.
По света
Слушай новината

Президентът Румен Радев е на посещение в Кралство Испания по покана на Негово Величество крал Фелипе VI.

Това е първото посещение на български държавен глава в Испания за последните 23 години. Държавният глава и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с официална церемония от крал Фелипе VI и кралица Летисия в двореца "Сарсуела".

В Мадрид президентът Радев разговаря с министър-председателя Педро Санчес и с председателя на Конгреса на депутатите на Кралство Испания Меричел Батет.

По-късно през деня Румен Радев ще открие испанско-български бизнес форум. В делегацията, която придружава президента, са включени представители на редица български компании в областта на информационните технологии, туризма, земеделието, строителството, които ще обсъдят със свои партньори от Испания възможностите за общи проекти.

Румен Радев ще проведе среща с генералния секретар на Световната организация по туризъм Зураб Пололикашвили и ще разговаря с представители на българската общност в страната.

Утре българският президент ще посети Логистичния център за въоръжение и проучване край Мадрид, където ще направи демонстрационен полет на изтребител "Юрофайтър".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кога ще потече газ по интерконектора с Гърция?
Кога ще потече газ по интерконектора с Гърция?
Овладян е големият горски пожар край Илинденци
Овладян е големият горски пожар край Илинденци