НОВИНИ

Президентът Радев и премиерът Борисов отново в словесна престрелка

Снимка: Архив, БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 19.05.2020
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Президентът и премиерът отново влязоха в задочен диалог.

Държавният глава Румен Радев отговори на реплика на премиера Бойко Борисов от събота, който изрази мнение, че в кризата с коронавируса президентът щял да направи като Борис Джонсън и Владимир Путин и "хората щяха да измрат".

Президентът заяви, че при управлението на Борисов са измрели над 600 хиляди души. Борисов пък отвърна, че не може да повярва как един държавен глава може да произнесе такива думи.

Румен Радев, президент на България: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов смъртоността расте, а България се стопи със 600 хиляди.

Бойко Борисов, министър-председател: Не вярвам , че един обединител на нацията, държавен глава вече 4 години, може да произнесе такива думи. Ако е вярно да кажеш, че по времето на управлението на някой са умрели 600 хиляди души, това е все едно авиокомпания да рекламира колко по-малко нейните самолети падат от други авиокомпании. 4 години той е държавен глава, значи поне 200 хиляди са умрели по време на неговото управление, когато е върховен главнокомандващ и държавен глава.

Румен Радев разкритикува премиера, че си приписва и успешното развитие на ситуацията във връзка с коронавируса.

Румен Радев, президент на България: Недостойно е да се присвояват постиженията на българските медици при толкова много социолози, политолози, журналисти наети да възпяват министър-председателя. Не виждам смисъл сам да се хвали.

Бойко Борисов, министър-председател: Ако някой счита, че може повече, познавам ги всичките много добре и съм ги гледал кой как се справя в определени ситуации, още малко сме ви нужни, всичките тия, които виждате.

В словесната схватка президентът отново припомни, че е снел доверието си от този кабинет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Убийството на Станка Марангозова - заради неуредени финансови отношения
Убийството на Станка Марангозова - заради неуредени финансови отношения
Детските градини отварят между 22 май и 1 юни. Решават кметовете
Детските градини отварят между 22 май и 1 юни. Решават кметовете