НОВИНИ

Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на НСО

президентът румен радев поиска оставката началника нсо
Снимка: НСО
bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 10.07.2020
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев.

Искането му е във връзка с изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк "Росенец" и настоя за отмяната на тези писма, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От "Дондуков" 2 обявяват още, че държавният глава открива предвидената в закона съгласувателна процедура във връзка с оставката на началника на НСО.

По-рано днес премиерат Бойко Борисов изчете заповед от шефа на НСО ген. Красимир Станчев, в което е поискано морето пред парк "Росенец" да се охранява до 15 септември.

"Според писмото излиза, че Министерството брани Сараите на Доган. Добре ли са го измислили? В единия ден Радев казва НСО да прецени какво да направи. На следващия ден ни се изпраща това писмо. Като говорих за сценарии, някои ми се усмихваха, ето го продължението на този сценарий", настоя той.

По думите му след като получат това писмо, всички служби на правителството, трябва да го изпълняват.

"Представете си Каракачанов извежда военни кораби и ги нарежда там. Съответно МВР, в лицето на Маринов, изкарва гранични катери и почва на мегафоните да казват: моля, напуснете, еди кой си , ще има глоби, актове. В същото време от лодките стоят и снимат. Морска администрация е дала координатите, които са поискани. И какво излиза, че правителството брани имот на Ахмед Доган. Добре ли са го конструирали, добре ли са го измислили? В един ден президентът призовава НСО-то да направи това, което е правено, в другия ден имаме писмо, до 15 септември, да не се сваля охраната на "Росенец". Сутринта говорих за сценарии, ето го продължението на сценария. Ето кой го иска от нас да го изпълним, по закон", каза Борисов.

Премиерът отчете, че в момента върху НСО се оказва огромен натиск: "Там работят изключително добри професионалисти, огромната част, които съм сигурен, че им е много тежко, когато виждат, че политиците се замерят с тази служба".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият сеозн в Първа лига ще започне през август
Новият сеозн в Първа лига ще започне през август
Формула 1 официално обяви още две състезания за сезон 2020
Формула 1 официално обяви още две състезания за сезон 2020