Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Приключи данъчната кампания за физически лица: Над 83% от декларациите са подадени онлайн

bnt avatar logo
от БНТ
14:45, 03.05.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
приключи данъчната кампания физически лица декларациите подадени онлайн
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 700 000 души са подали декларациите си пред НАП до полунощ на 2 май, като са декларирали данък върху доходите на стойност почти 221 млн. лв., сочат данните на приходната агенция.

Над 83 % от формулярите са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. Повече от 72% от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията.

В случай на допуснати неточности в декларираните данни, до 30 септември 2023 г. данъкоплатците имат възможност да направят промени, като подадат коригираща декларация.

"Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени от физическите лица през 2022 г., приключи успешно. За поредна година отчитаме завишен брой на подадените декларации, което се дължи на по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Благодаря на колегите в НАП за професионализма и за отлично свършената работа и на гражданите, които добросъвестно изпълниха ангажимента си към фиска. Ние ще продължим да ги подпомагаме и улесняваме при изпълнението на задълженията им, като развиваме електронните услуги", каза заместник изпълнителният директор на приходната агенция Калинка Заркова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тридневен траур в Сърбия сред стрелбата в белградско училище
Тридневен траур в Сърбия сред стрелбата в белградско училище
Десетки арестувани в Германия при разследване срещу Ндрангета
Десетки арестувани в Германия при разследване срещу Ндрангета