НОВИНИ

Принцеса Мако се омъжи и загуби титлата си

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:25, 26.10.2021 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
Още
Слушай новината

Японската принцеса Мако се омъжи, отказвайки се от всичко в името на любовта. Принцесата губи титлата си и се отказа от бляскава сватба. Мако ще последва съпруга си в Съединените щати, заради което двамата бяха наречени японските Меган и Хари.

След години скандали и отлагане принцеса Мако се омъжи за своя състудент Кей Комуро. Избраникът ѝ не е с благородническо потекло и затова принцесата губи титлата си. Тя се отказа и от над един милион долара, които ѝ се полагат при напускане на императорското семейство.

Мако и Кей Комуро обявиха годежа си през 2017 година, но сватбата беше отложена заради таблоиден скандал, в който попадна семейство Комуро. Заради силния медиен интерес принцесата получи посттравматично стресово разстройство, а годеникът ѝ замина за САЩ.

Днес бракът им вече е факт - без бляскава сватбена церемония и празненства. След подписването двамата за кратко се срещнаха с журналисти.

В Токио имаше протест срещу брака на Мако. Въпреки негативното медийно отразяване, много японци подкрепят решението на двойката.

"Не разбирам тези, които са против брака и искрено пожелавам на Мако да бъде щастлива", заяви Мачико Йошимото, жител на Токио.

Младото семейство ще живее в в Ню Йорк, където Кей Комуро работи като адвокат. Засега не е ясно дали племенницата на император Нарухито също ще започне работа. Мако, която в събота навърши 30 години, е учила изкуство и културно наследство.

Заради напускането на императорското семейство и преместването в Съединените щати двойката си спечели прозвището Меган и Хари от Япония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Купата на България отново под футболните прожектори
Купата на България отново под футболните прожектори
Празнуваме Димитровден
Празнуваме Димитровден