НОВИНИ

Природозащитник с нов опит за рекордно бягане по маршрута Е 4

bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 10.07.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Още

Благоевградчанинът Владимир Милушев ще се опита да подобри рекорда за бягане по планинския маршрут Е 4

Владимир Милушев от Благоевград предприема скоростно преминаване на близо 240-километровия планински участък на туристическия маршрут Е 4 в България. Трасето е дълго и трудно, и за преминаването му са необходими около две денонощия.

Милушев ще се опита да подобри рекорда, поставен от Калоян Пейчев миналата година (със време от 51 часа и 8 минути). Стартът е днес, в 16:00 часа в квартал Драгалевци, София.

Трасето, което ще измине Владимир Милушев е известно като Петте планини и минава през Витоша, Верила, Рила, Пирин и Славянка. Последните няколко месеца той се подготвя чрез ежедневни тренировки в пресечени терени.

"Освен физическата подготовка, е необходимо човек добре да познава маршрута, защото има и две нощти, в които ще се движа... Без спане, може би на един от пунктовете на Предела, ако остане време 20-тина минути мога да се опитам да подремна малко, колкото набързо да възстановя някакви сили и след това продължавам пак в Пирин“, разкри Владимир Милушев.

Владимир Милушев е природозащитник, а от няколко години практикува и планинско бягане. Ще се опита да премине през трасето сам.На предварително подготвени пунктове доброволци ще му дават вода, храна и дрехи.

"Теренът е много труден, високопланински пътеки, тесни пътеки, на места се губят даже пътеките. Маркировката не на всякъде е добра. Преодоляват се морени, стръмни качвания и слизания“, изтъкна Владимир Милушев.

Опитът на Владимир Милушев ще се проследява в реално време, чрез GPS. Със себе си природолюбителят ще носи и два телефона. Крайната точка е на Гоцев връх, в планината Славянка. Очаква се Милушев да финишира там в неделя следобед.

Автор: Десислава Малинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НСО е поискало с писмо забрана за достъп до "Росенец" (ОБЗОР)
НСО е поискало с писмо забрана за достъп до "Росенец" (ОБЗОР)
Победа и загуба за българките на турнира в Белград.
Победа и загуба за българките на турнира в Белград.