НОВИНИ

УМБАЛ „Пловдив“ с нов високотехнологичен ехограф за диагностика на урологично болните

bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 10.07.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Клиниката по урология към Университетската болница "Пловдив" вече разполага с нов ултразвуков апарат за диагностика и оперативно лечение на тумори на пикочо-отделителната система. Той е дарен от най-голямото металургично предприятие в региона.

Партньорството между болница „Пловдив“ и металурзите продължава повече от 15 години, през които 80% от ендоскопската и лапароскопска апаратура са закупени и дарени от водещата фирма.

"Това ще бъде единственият апарат в града и може би в Южна България, който има толкова много функции, с които можем да прецизираме диагностиката на рака на простата за ендоскопските операции, които се извършват тука, за лапароскопските операции, включително и за извънтелесно разбиване на камъни в бъбреците и в пикочопровода", обясни проф. д-р Димитър Шишков – началник на Клиниката по урология.

"Ние имаме дългогодишни отношения с клиниката по урология, а пък тази година, когато всички са се вторачили в пандемията COVID-19, ние с това дарение напомняме, че има и много други сериозни причини да се помага на българското здравеопазване", заяви Румен Цонев – главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 ГРУП.

Всяка сряда екип на Клиниката по урология ще консултира работещите в металургичния комбинат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавният съвет на Турция реши "Света София" да стане джамия
Държавният съвет на Турция реши "Света София" да стане джамия
Уимбълдън премахва системата, според която бяха поставяни мъжете
Уимбълдън премахва системата, според която бяха поставяни мъжете