НОВИНИ

Все повече шофьори карат с превишена скорост по пътищата в Кюстендилско

bnt avatar logo
от БНТ
17:09, 10.07.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Увеличават се регистрираните нарушения за превишена скорост от водачите на МПС в област Кюстендил. Това стана ясно на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Наблюденията на пътните полицаи са, че рехабилитираните пътища, провокират шофьорите да не спазват ограниченията.

Според експерти, най-много пътни инциденти в Кюстендилско стават в дните петък и събота, между 12:00 и 19:00 часа. Причината за тежките пътнотранспортни произшествия е неспазване на ограниченията на скоростта. Някои шофьори признаха, че се случва да нарушават правилата за движение.

Разсейването при шофиране става все по-голям проблем, който се отнася и за цялата страна, коментираха от КАТ „Пътна полиция“ в Кюстендил. Оттам отправиха апел към шофьорите.

"Апелирам чрез вас, всички водачи на МПС да спазват ограничението на скоростта, да не надвишават максимално разрешената скорост, да бъдат дисциплинирани, да разберат че нарушаването на скоростта води до тежки последствия, когато възникне ПТП", призова комисар Васил Паргов - началник отдел "Охранителна полиция" към ОД на МВР - Кюстендил.

От началото на годината на територията на областта са регистрирани над 100 пътни произшествия. Увеличава се броят на катастрофиралите сами водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол.

Автор: Ангелина Дочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хендерсън е аут до края на сезона
Хендерсън е аут до края на сезона
Началникът на НСО подава оставка
Началникът на НСО подава оставка