НОВИНИ

Фестивалът Opera Open стартира тази вечер в Античния театър в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
17:29, 10.07.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Тази вечер със спектакъла "Вратите на съня" на Античния театър в Пловдив стартира международния фестивал Opera Open. Името на оперната гала дава инструменталната творба на Димитър Арнаудов, един от композиторите, избрани от музикалния директор Диан Чобанов и диригента на хора - Драгомир Йосифов.

Карл Орф, Месиан, Бетовен, Глук, Вивалди, Моцарт, Чилеа и Пендерецки са - творците, чрез които се ражда въздействащата среща на музика и светлина. В режисьорското решение на Нина Найденова публиката е разположена на сцената, а мраморните стъпала на амфитеатъра оживяват с изпълненията на солисти, хор и балет. Така артисти, оркестър, хор, балет и публика стават част от общо преживяване, под купол от светлина и музика.

В него звучат гласовете на топ тенора със световна кариера Камен Чанев, солистите на Опера Пловдив Мариана Панова, Вера Гергинова, Таня Иванова, Евгения Ралчева, Марк Фаулър, Крум Гълъбов. Изискванията за безопасност са допълнително изпитание за трупата: трябва да бъде изграден мизансцен, който позволява разстояние между изпълнителите.

Публиката в традиционно пълния Амфитеатър с капацитет 3000 седящи места е ограничена до 350.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съветникът на президента Илиян Милушев на свобода срещу 20 000 лв.
Съветникът на президента Илиян Милушев на свобода срещу 20 000 лв.
Втора вечер протест пред Президентството
Втора вечер протест пред Президентството