НОВИНИ

Привърженици на "Възраждане" блокираха за няколко часа ГКПП "Лесово", "Калотина" и "Йовково"

привърженици възраждане блокираха няколко часа граничните пунктове лесово калотина йовково
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:34, 10.02.2024
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Привърженици на "Възраждане" блокираха ГКПП "Лесово". За няколко часа се пропускаха само автомобили на Спешна помощ и пожарната. Блокадата беше вдигната около 13.00 часа.

Според депутата и областен координатор на партията в Ямбол Никола Димитров, 300 души са участвали в протеста пред пункта, а поводът за недоволството им е решението на Конституционния съд от четвъртък, с което беше отклонено искането на 49 народни представители, свързано с предложение за произвеждане на национален референдум за запазване на българския лев до 2043 година.

"Конституционния съд каза, че не го интересува волята на българските граждани и ще направят това, което им е наредено. На всички нас ни беше ясен този резултат, защото пред Конституционния съд една седмица беше колата на американския посланик", каза Никола Димитров.

Според него решението явно не е взето в България за пореден път и за това от "Възраждане" са решили да блокират границите на България на три места. И утре партията ще предприеме подобни действия, обясни Димитров. Той не пожела да каже дейността на кои гранични пунктове ще бъде затруднена, за да не бъдат спрени представителите на "Възраждане".

Блокада днес имаше и на граничните пунктове "Йовково" и "Калотина".

Председателят на партията Костадин Костадинов обясни, че протестите ще продължат всяка седмица на различни места, без предварително уведомление.

Костадинов каза, че "не може да продължава системното закононарушение, не може да продължава гаврата с Конституцията, не може да продължава нарушаването на всички основни човешки права и свободи на нас - българите, в така наречената българска държава."

снимки: "Възраждане"

Видяхте, че тази седмица беше погазена Конституцията, волята на 604 000 българи за запазване на българския лев беше погазена. За пореден път ясно бяха показани истинските отношения на българските управляващи и на т. нар. конституционни съдии към нас българите и към българската Конституция, допълни лидерът на "Възраждане".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марко Одермат спечели гигантския слалом в Банско
Марко Одермат спечели гигантския слалом в Банско
ЦСКА приключи подготовката си с победа над Септември София в последната контрола
ЦСКА приключи подготовката си с победа над Септември София в последната контрола