НОВИНИ

Приятели и колеги се простиха с Тошо Тошев (Снимки)

bnt avatar logo
от БНТ
14:38, 26.09.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Общество
Слушай новината

Последно сбогом с дългогодишния главен редактор на вестник ''Труд'' Тошо Тошев си взеха днес негови близки, колеги и политици. Ето с какво част от тях ще запомнят журналиста Тошо Тошев, отдал 60 години от живота си на медиите.

Почина Тошо Тошев - журналист, писател и издател

Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България: "Не съм си представяла, че за Тошо Тошев мога да говоря в минало време и да изрека "Сбогом, приятелю!". Дошла съм днес да му кажа: "Ти беше голям български журналист, истински приятел и човек, който имаше смелостта да говори истината в очите на хората. Малко са такива като него."

Валерия Велева - журналист: "С Тошо Тошев се съобразяваха всички политици и му имаха респект. Това беше огромната мисия на журналистите и медиите. Да критикуват властта и в същото време властта да има респект от медиите. Това беше Тошо Тошев. Това беше вестник "Труд" докато той го ръководеше."

Вежди Рашидов - скулптор: "Имаше една хубава фраза и аз ще го запомня с това. Каза го пред мен на един друг човек. Аз приятелите ми не си ги предавам, аз си ги пазя. Тази фраза до днес за мен стана мото."

Венелина Гочева - издател на "24 часа": "Той обичаше да казва, че с Гочева се обичаме, но се бием на сергията. Вестниците "Труд" и "24 часа" бяха най-големите конкуренти, тоест ние показвахме това, което днес липсва в българската журналистика, че конкурентите могат да се уважават."

снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Девет кандидати за кмет на Враца
Девет кандидати за кмет на Враца
Делото за катастрофата с Местан, при която загина бебе, тръгва отново през октомври
Делото за катастрофата с Местан, при която загина бебе, тръгва отново през октомври