НОВИНИ

Проблем с доставката на машини за гласуване в Хасково

bnt avatar logo
от БНТ
09:25, 03.04.2021 (обновена)
Чете се за: 01:35 мин.
Избори 2023
Слушай новината

При засилени мерки за сигурност в Хасково започна получаването на бюлетините за парламентарния вот утре. Заради пандемията е съставен график, по който представителите на всички 156 секционни комисии идват, за да получат изборните книжа, които се съхраняват в сградата на Община Хасково. Целта е да се избегне масовото струпване и редене на опашки.

В изборния ден всеки член на всички 156 комисии ще бъде измервана температурата. Хора с грипоподобни симптоми няма да бъдат допускани и ще бъдат заменяни с резерви от списъците, съобщиха от Районната избирателна комисия в Хасково.

В същото време има проблем с получаването на машините за гласуване. Все още не са осигурени микробуси за транспортирането на предвидените общо 347 апарати за вота.

От необходими 11 буса, до момента към секциите са потеглили само два. От РИК-Хасково заявиха, че отговорността за това е на фирмата, която съхранява машините. От там са уверили комисията, че се работи по решаването на проблема.

От ЦИК увериха, че до края на деня в цялата страна ще бъдат доставени всички по план машини за гласуване.

Хасково отново се оказва рекордьор по издадени заповеди за замени на членове на СИК в последния момент. До момента са 400.

Текст: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте новото изборно студио на БНТ
Вижте новото изборно студио на БНТ
Емил Хърсев: Няма добри новини, няма яснота докога ще продължи кризата
Емил Хърсев: Няма добри новини, няма яснота докога ще продължи кризата