НОВИНИ

Продължава издирването на обирджиите на инкасо автомобила в Благоевград

По непотвърдена информация откраднатата сума е близо 200 000 лв.

bnt avatar logo
от БНТ
18:29, 02.12.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Въоръжен грабеж в Благоевград тази сутрин. Три неизвестни лица нападнаха инкасо автомобил и отмъкнаха няколко чанти с пари. При опит да спре грабителите, един от служителите на охранителната фирма е прострелян сериозно.

От Окръжната прокуратура съобщават, че се води разследване за грабеж на парична сума с особено големи размери. По непотвърдена информация открадната сума е около 200 000 лева.

Обирът става тази сутрин в 6.31 ч. Инкасо-автомобилът на охранителната фирма е излизал от трезора, в който се съхранява оборотът, събран през нощта. В момента на обира в буса са били шофьорът и негов колега, когато ги нападат трима маскирани.

Свидетели чули изстрели и разправия между обирджиите и охранителите. Живущи в района разказват, че не са успели да видят нищо, защото е било тъмно, но са се изплашили от престрелката.

Свидетел, който отказа да застане пред камера, разказа, че обирджиите се опитали да избягат с лек автомобил по улица, която обаче била затворена и се наложило да минат отново през мястото на инцидента, където лежал простреляният охранител.

Пострадалият е на 51 години от Благоевград, бивш военен служител. Екип от лекари е извършил спешна операция, но поради тежкото му състояние по-рано днес е бил транспортиран във Военномедицинската академия в София.

На входно-изходните артерии на града полицейски екипи цял ден проверяваха автомобили от марката, с която са избягали обирджиите. От прокуратурата съобщават, че се води разследване за въоръжен грабеж в особено големи размери. От охранителната фирма отказаха коментар по случая.

Репортер: Миглена Медарова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Газовият интерконектор между България и Сърбия ще бъде пуснат пробно до дни
Газовият интерконектор между България и Сърбия ще бъде пуснат пробно до дни
Филип Наврат спечели спринта от Световната купа по биатлон, Владимир Илиев е 43-и
Филип Наврат спечели спринта от Световната купа по биатлон, Владимир Илиев е 43-и