НОВИНИ

Проф. Георги Фотев за обществените процеси: Разговор в "Геополитиката със Симеон Иванов"

 проф. Георги Фотев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 16.09.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Старт на новия сезон на "Геополитиката със Симеон Иванов" - подкаста на БНТ, в който се разгръщат геополитическите теми, за които не остава време в ефира на телевизията. Гостува проф. Георги Фотев, който говори открито за либералния ред, крайнодесните тенденции в Европа и какво е лявото днес.

Всички епизоди от подкаста може да гледате в YouTube и да слушате в SoundCloud.

Георги Фотев е почетен професор и сенатор на Нов български университет. Автор е на голям брой научи публикации у нас и в чужбина, директор на Центъра за изследване на европейските ценностите и дълги години национален програмен директор на European Values Study. Действителен член на European Academy of sciences and Arts. Бил е гост професор в чуждестранни университети.

Сред основните му книги са "Социална реалност и въображение", "История на социологията" - 2 тома, "Другият етнос", "Кризата на легитимността", "Граници на политиката", "Диалогична социология", "Ценности срещу безпорядък", "Българската меланхолия", "Дългата нощ на комунизма в България", "Смисъл и разбиране", "Човешката несигурност", "Феноменология на чувствата", "Диалогичният разум".

В чест на проф. Фотев е публикуван сборникът "Светове в социологията" с участието на негови ученици, колеги и световни имена в социологията като Зигмунт Бауман, Едуарт Тирикян, Майкъл Бъроуей, Джон Рекс, Янош Корнай и др.

"Геополиката" е подкаст на БНТ, в който се разгръщат геополитическите теми, за които не остава време в ефира на телевизията. Целта е да се навлезе в същината и материята на геополитическите процеси и международната политика.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепрезидентът откри учебната година в гимназията по компютърни технологии и системи в Правец
Вицепрезидентът откри учебната година в гимназията по компютърни технологии и системи в Правец