НОВИНИ

Проф. Пламен Бочков: Образовани граждани не се създават с онлайн обучение

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 07.04.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Справяме се успешно в условията на криза и затова си има причина - ползваме платформа за електронно обучение, която въведохме през 2008 година. От тогава я надграждаме непрекъснато с различни нови функционалности, като една от тях е прочутата виртуална класна стая.

Това заяви в студиото на "Още от деня" ректорът на Нов български университет проф. Пламен Бочков - филолог, фолклорист и антрополог.

Проф. Пламен Бочков - ректор на Нов български университет: Академичният дух не се е изпарил, справихме се чудесно. Моят екип - заместник-ректорите и деканите, са млади преподаватели - главни асистенти и доценти, но пък аз съм в групата хора, които пазаруват сутрин от 8:30 до 10:30. Справих се с лекота, а и целият университет премина с лекота в онлайн обучението.

Въпреки това онлайн форма на обучение не е всичко, призна той. Може би тя е напълно достатъчна за добиване на професионална квалификация при някои специалности, но това не е академичното образование, продължи проф. Бочков.

Проф. Пламен Бочков - ректор на Нов български университет: Университетът няма за задача да създава единствено професионалисти. Университетът има задача да създава образовани граждани. Това е съвсем различна цел и за нея онлайн обучението не е достатъчно.

Какво още каза ректорът на НБУ вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейският съвет одобри промените в пакет "Мобилност"
Европейският съвет одобри промените в пакет "Мобилност"
Христо Иванов отрече да е оказвал натиск върху системата за случайно разпреление на делата
Христо Иванов отрече да е оказвал натиск върху системата за случайно разпреление на делата