НОВИНИ

Производители на хляб и закуски в Благоевград затварят заради COVID-19

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
20:16, 01.04.2020
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Производители на хляб и закуски в Благоевград масово затварят. Причината е, че не успяват да преструктурират дейността си и да покрият изискванията на Регионалната здравна инспекция за продажба на хранителните продукти в условията на извънредната ситуация.

Казват и че значително, с над 50% е намалял оборотът им през последните седмици, заради ограничението в свободното движение на хората.

От Агенцията по безопасност на храните в Благоевград казаха, че нямат нови изисквания към хлебопекарните и закусвалните. Те издават разрешителните за работа и извършват проверките относно спазването на хигиена.

Режимът на работа се определя от Регионалната здравна инспекция. От там обясниха, че закуските могат да се продават, но задължително от гише. Няма изискване те да бъдат пакетирани поотделно. Задължителна е дистанцията на хората пред обекта от 1-2 м.

Ежедневно се извършват проверки от инспекторите на РЗИ и полицията. За момента няма констатирани нарушения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени разработиха ново контролно вещество за тестване на коронавирус
Учени разработиха ново контролно вещество за тестване на коронавирус
10 са починалите от COVID-19 у нас, общият брой на заразените е 422
10 са починалите от COVID-19 у нас, общият брой на заразените е 422