Производители на хляб и закуски в Благоевград масово затварят. Причината е, че не успяват да преструктурират дейността си и да покрият изискванията на Регионалната здравна инспекция за продажба на хранителните продукти в условията на извънредната ситуация.
Казват и че значително, с над 50% е намалял оборотът им през последните седмици, заради ограничението в свободното движение на хората.
От Агенцията по безопасност на храните в Благоевград казаха, че нямат нови изисквания към хлебопекарните и закусвалните. Те издават разрешителните за работа и извършват проверките относно спазването на хигиена.
Режимът на работа се определя от Регионалната здравна инспекция. От там обясниха, че закуските могат да се продават, но задължително от гише. Няма изискване те да бъдат пакетирани поотделно. Задължителна е дистанцията на хората пред обекта от 1-2 м.
Ежедневно се извършват проверки от инспекторите на РЗИ и полицията. За момента няма констатирани нарушения.
От 10 до 20 години затвор грозят обвинените в източване на гориво от тръбопровод на "Лукойл"
Обслужването на цветните контейнери в 16-те района на София ще бъде възстановено от утре по график, съобщиха от "Екобулпак"
От 10 до 20 години затвор грозят обвинените в източване на гориво от тръбопровод на "Лукойл"
Генералният директор на "Би Би Си" подаде оставка след скандал с обработена реч на Доналд Тръмп