НОВИНИ

Производствена авария е причината за пожара в завода край Пазарджик

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 04.06.2020 (обновена)
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Двама работници пострадаха при пожар в цех за леене на алуминий в бившия завод за магнитни дискове в пазарджишкото село Драгор. Огънят е пламнал минути след 20 часа снощи. И двамата работници са с обгаряния и са настанени в пловдивската болница.

Двама мъже пострадаха тежко при пожар в леярски цех в пазарджишкото село Драгор. Инцидентът е станал късно снощи в една от базите на бившия завод за магнитни дискове.

Първоначалната информация за взрив на този етап не се потвърждава, съобщи репортерът на БНТ Димитър Димитров. Причината е производствена авария, която е довела и до този пожар.

Скъсало се е гумено съединение, което е предизвикало изтичане на машинно масло, което се е самозапалило.

На пътя на огъня са се оказали двама работници - на 37 и на 53 години. Те са с изгаряния втора и трета степен и са настанени в специализираната клиника на университетската болница "Св. Георги" в Пловдив.

На по-възрастният работник е направена спешна операция. Той в момента в отделението по реанимация.

В самия цех за леене на алуминий щетите също са големи. Опожарени са модерни машини и част от аспирацията на помещението.

Мирослав Стоянов - говорител на ОД на МВР Пазарджик: В днешния ден предстои да се извърши оглед на местопроизшествието, от дежурна група на районното управление в Пазарджик, в която ще вземат участие и инспектори от инспекцията по труда в Пазарджик. Важно е да отбележим, че и собственикът на фирмата оказа пълно съдействие в първите моменти на случая.

Светлана Кътина - директор "Производство": Това е станало в процеса на работа, след тестване на машина, поне това засега го знам от поддръжката на машината, нещо явно се е спукало на машината. Не мога да кажа - не мога, до момента, до който не мине следствието, да имаме достъп до помещението, да видим какво е положението, не можем да дадем точна информация.

В цеха машините са модерни, но тази, която е аварирала е по-стара. Продължава нейната проверка.

Очаквайте информация в следващите емисии на "По света и у нас".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 официално представи Балъков
ЦСКА 1948 официално представи Балъков
До месец ще бъде избран строител за тунела под Шипка
До месец ще бъде избран строител за тунела под Шипка