НОВИНИ

Прокуратурата ангажира регионалото министерство за водата в село Кръстевич

прокуратурата ангажира регионалото министерство водата село кръстевич
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:59, 03.08.2021
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Слушай новината

В изпълнение на конституционно установените си правомощия, Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира служебния министър на регионалното развитие и благоустройството да предприеме действия във връзка с необходимостта от осигуряване на вода за питейно-битови нужди на хората в село Кръстевич, област Пловдив.

Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, касаеща проблем с водоснабдяването, заради който жителите на селото са без вода, както и липса на предприемане на конкретни действия от съответните органи за разрешаване на проблема.

В пределите на своята компетентност служебният министър на регионалното развитие и благоустройството следва да предприеме мерки за подобряване ефективността на съществуващите мрежи и съоръжения, както и за реконструкция, рехабилитация и изграждане на нови мрежи и съоръжения с цел постигане на дългосрочните нива на показателите за качеството на предоставяните ВиК услуги.

ВАП следва да бъде уведомена в кратък срок за предприетите действия от страна на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, допълват от прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последният шампионски скок донесе златото на Малайка Михамбо
Последният шампионски скок донесе златото на Малайка Михамбо
Баскетболните звезди на САЩ са на полуфинал в Токио
Баскетболните звезди на САЩ са на полуфинал в Токио