НОВИНИ

Прокуратурата и МВР влязоха в заведение на Мартин Божанов - Нотариуса

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:09, 07.02.2024 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата и МВР влязоха в заведението, за което се твърди, че е на Мартин Божанов - Нотариуса в столичния квартал "Гео Милев".

В частния клуб "Ес Ес", или съдебни съмишленици, както го наричат - тече обиск. Мястото е близо до бившия специализиран съд, за което се знае, че е събирало магистрати на тайни срещи, където са решавани дела и човешки съдби.

От прокуратурата заявиха, че се извършва претърсване и обиск след разрешение на Софийския градски съд. Според източници на БНТ целта на обиските е да се отговори на въпроса: От кого е посещаван този клуб и каква е била целта на заведението?

Изземат се флашки, компютри и записи от охранителните камери, които ще бъдат обект на технически експертизи. Достъпът до заведението е ограничен и се влиза само с магнитна карта.

Все още е рано да се каже дали прокуратурата е попаднала на гореща следа, която може да даде повече ясното кой е посещавал клуба и каква е била неговата цел.

Живеещите тук разказват , че поне от две години мястото не е оживено и не личи клубът да е работил. Частния клуб се намира в близост до закрития Специализиран съд.

Коментар за обиските направи тази вечер и вътрешният министър Калин Стоянов:

"В днешния ден след разрешение на Софийски градски съд са извършени претърсвания и изземвания в "Ес Ес" клуб или т. нар. частен клуб за магистрати. Информацията, която имаме е, че се изземват различни материални носители, компютърни конфигурации и други документи, които тепърва ще бъдат анализирани. През периода, в който съм бил директор, по отношение на тези хора е работено. Всичко, което ние сме разработили, е в прокуратурата и там има образувано следствено дело."

Вижте повече в прякото включване на Тихомир Игнатов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обиколката на Димитър Бербатов и Мартин Петров продължи със среща във Варна
Обиколката на Димитър Бербатов и Мартин Петров продължи със среща във Варна
Атанаска Дишева: Ако е имало повдигнато обвинение срещу Божанов, то трябва да стане публично достояние
Атанаска Дишева: Ако е имало повдигнато обвинение срещу Божанов, то трябва да стане публично достояние