НОВИНИ

Прокурор Чапкънова: Вярваме в искреността на Ясен Тодоров и Радослав Димов по случая "Нотариуса"

чапкънова
bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 21.02.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Интересува ни да научим обективната истина за този нашумял случай - така Калина Чапкънова от прокурорската колегия към ВСС коментира случая "Нотариуса".

Чапкънова е убедена в искреността на следователя Ясен Тодоров и прокурора Радослав Димов, чиито имена бяха замесени в списъка с магистрати, посещавали частния клуб на Нотариуса. Тя обясни, че Тодоров и Димов сами са поискали да говорят пред прокурорите. Те, от своя страна, имали ясно желание и намерение да разкрият истината по този скандал.

"Чухме искрени отговори от страна на двамата. И двамата категорично отрекоха да познават Нотариуса или да имат връзки с лица, близки до него. Ясен Тодоров заяви, че може би е имал информация, че това е един "дребен мошеник, свързан с имотни измами".

Тодоров е заявил още, че не знае за клуба SS. На въпрос от прокурорската колегия да обясни защо името му е в списъка, той ни отговорил, че подозира лична атака. Не споделил обаче кой стои зад нея.

Прокурор Калина Чапкънова коментира, че името на Мартин Божанов - Нотариуса, ѝ е "безкрайно неизвестно".

"За пръв път чух за него, след като прочетох различни публикации в медиите. Аз никога не съм бил обект на натиск, не съм била и заплашвана във връзка с работата си като прокурор."

От своя страна другия изслушан днес - прокурор Радослав Димов, е заявил, че не познава гръцките граждани, които се оплакаха от натиск от страна на Нотариуса.

"Вярваме и на двамата, и на заплашваните колеги, макар че изявления в пресата имаше предимно от страна на колега съдия (Цариградска - б.р). Аз продърлжавам да вярвам на българската прокуратура, на следователите и на българския съд. Трябва на тях да повярваме и на начина, по който ще бъде проведено разследването. вярвам, че ще бъде обективно и всестранно и ще научим истината", коментира Чапкънова.

Вижте разговора във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След касирането на изборите в Панагюрище: Двамата основни претенденти отново ще се борят за поста
След касирането на изборите в Панагюрище: Двамата основни претенденти отново ще се борят за поста
Протест срещу освобождаването на шофьора, убил Филип на пешеходна пътека
Протест срещу освобождаването на шофьора, убил Филип на пешеходна пътека