НОВИНИ

Пролетни температури с до 20°

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 11.03.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от 15 до 20 градуса. Ще продължи да вали главно в югоизточните райони и на места там ще има и гръмотевична дейност. С умерен и силен вятър от северозапад ще започне да нахлува по-студен въздух и в Западна България температурите ще се понижават.

Предупреждение за опасно силни пориви е в сила в Дунавската равнина, а през нощта срещу неделя и в Североизточна България.

През нощта от запад облачността ще намалява, а вятърът на повечето места ще отслабне до умерен. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, в София около 0°.

Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, по-значителна облачност ще има главно над югоизточните райони. Максималните температури ще се понижат в сравнение с днес и ще бъдат между 8 и 13 градуса, в София около 7°. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в Източна България до вечерта ще се ориентира от изток-североизток.

В планините облачността ще е разкъсана, често намаляваща до предимно слънчево. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималните температури значително ще се понижат и максималните в курортите ще бъдат между 0 и 2 градуса, на Алеко около минус 4 градуса.

Над по-голямата част от Балканите облачността ще е значителна, в Гърция с валежи от дъжд. Над северозападните райони облачността ще е разкъсана, но от запад ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижат.

У нас в понеделник ще бъде предимно слънчево, с максимални температури между 8 и 13 градуса. Във вторник вятърът ще се обърне от юг и дневните температури ще се повишат. Ще започне увеличение на облачността и в сряда ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд. Температурите ще се понижат и привечер и през нощта срещу четвъртък във високите полета в Западна България дъждът ще се примесва със сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олександър Усик срещу Тайсън Фюри на 29 април на "Уембли"
Олександър Усик срещу Тайсън Фюри на 29 април на "Уембли"
Катрин Маноилова се нареди 22-ра в бягането на 1500 метра на световното по шорттрек
Катрин Маноилова се нареди 22-ра в бягането на 1500 метра на световното по шорттрек