НОВИНИ

Пролетно ще е времето и утре, от понеделник - дъжд и сняг

bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 01.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове в почти цялата страна ще превали дъжд, като вечерта на места валежите ще са интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от запад. Ще се задържи топло с максимални температури между 18° и 23°.

През нощта валежите ще спрат и облачността ще намалее. Минималните температури утре ще са между 4° и 9°, в София - около 6°.

В неделния ден ще има повече слънчеви часове. По-значителна облачност ще има след обяд над планинските райони и Североизточна България, където на места слабо ще превали. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 19°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и след обяд на места ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад.

На места и в останалата част от Балканите утре ще има валежи, в отделни райони временно интензивни и придружени от гръмотевици. Температурите слабо ще се понижат.

У нас в началото на новата седмица, с умерен и силен вятър ще нахлува студен въздух. В понеделник ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността да са значителни по количество. Бързо и чувствително ще застудява и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг.

Във вторник и сряда ще бъде студено и ветровито; все още с валежи, ще има и дъжд, и сняг, повече ще са валежите през първия ден в източните райони.

В четвъртък вероятността за валежи намалява, а дневните температури ще започнат да се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът, който не спира да дирижира
Министърът, който не спира да дирижира
Гласът на Димо от P.I.F. оживява в аудиоприказка
Гласът на Димо от P.I.F. оживява в аудиоприказка