НОВИНИ

Променлива облачност и максимални температури от 4° до 10° днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 03.03.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Облачността днес ще е променлива, в планините – значителна и на места там, главно в часовете до обяд, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина – временно силен северозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, по северното крайбрежие - умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 6 - 7°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще преобладава облачно време с превалявания от сняг, на повече места в Стара планина. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

До края на седмицата времето ще остане студено за началото на март.

Облачността ще бъде предимно значителна и в петък главно в планинските райони в Южна България, а в събота и неделя на повече места в югозападната половина от страната, ще превалява сняг, повече като количество в неделя в Рило-Родопската област.

В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време, с повишена вероятност за превалявания, предимно от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Херсон вече е изцяло под руски контрол
Херсон вече е изцяло под руски контрол
България отбелязва 144 години от Освобождението
България отбелязва 144 години от Освобождението