НОВИНИ

Променлива облачност, на места с валежи през следващите дни

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:14, 16.09.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

С превалявания на места и с хладно за сезона време започна първият учебен ден. Минималните температури в повечето райони са от 8° до 12°, малко по-високи, около 13° - 14°, в южните части от страната и по Черноморието. Максималните днес ще са от 17° на запад до 24° на изток. И в следобедните часове ще има райони с превалявания, предимно слаби. И вятърът в по-голямата част от страната ще бъде слаб,
само на морския бряг - умерен, от северозапад.

През нощта облачността почти навсякъде временно ще се разкъса. Ще превалява само на места в Югоизточна България. Там, както и по Черноморието, минималните температури ще бъдат от 12° до 15°, в останалата част от страната - от 6° до 11° , а в котловините на Западна България сутринта видимостта отново ще бъде намалена.

Максималните температури утре ще бъдат малко по-високи, в сравнение с днес, между 22° и 25°, в София - около 20°. Ще има променлива облачност с превалявания главно в Южна България. Вятърът ще остане слаб, в източните райони и на морския бряг - умерен, вече от североизток.

И в планините ще се задържи ветровито, на места с превалявания от дъжд, по най-високите части – от сняг.

С валежи, на места интензивни, ще бъде за пореден ден в много райони от Централна Европа. Проливни валежи се очакват утре и в Италия, както и в северозапданата половина от Балканите. Причината – обширен циклон, който ще влияе на времето у нас и в близките дни.

И в сряда сутринта на места видимостта ще бъде временно намалена, максималните температури слабо ще се повишат, но отново ще вали в много райони от страната. С променлива облачност, на места с превалявания, ще остане времето до събота, когато ще преобладава слънчево време.

Според по-дългосрочните прогнози, очакванията са през оставащите дни до края на септември, температурите да се повишат и да бъдат по-високи от климатичните норми.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 58 000 първолачета прекрачиха училищния праг (СНИМКИ)
Над 58 000 първолачета прекрачиха училищния праг (СНИМКИ)
Очаквано: Работодатели и синдикати не се разбраха за новата линия на бедност
Очаквано: Работодатели и синдикати не се разбраха за новата линия на бедност