НОВИНИ

Променят маршрутите на трамваи 6 и 7 от 17 ноември

променят маршрутите трамваи ноември
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
21:18, 15.11.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

От сряда (17 ноември) се налага временна промяна в организацията на движение на трамваи с номера 6 и 7. Причината са ремонтните дейности на трамвайното трасе по ул. „Алабин“, както и на релсовия път в кръстовището по бул. „Христо Ботев“. Ще бъде разкрит заместващ транспорт с временна автобусна линия, съобщиха от Столичната община.

Движението за автомобили няма да бъде затваряно, но ще бъде стеснено. Движението по бул. „Христо Ботев“ между ул. „Бистрица“ и ул. „Алабин“ ще се осъществява двупосочно само в едно пътно платно.

Временен маршрут на трамвай N 7:

Трамвай N 7 ще бъде заменен в част от трасето си с трамвай номер Тм7 с маршрут: Надлез „Надежда“ - пл. „Македония“ – ул. „Алабин“, пл. „Журналист“. В допълнение към временния трамвай, ще бъде разкрита и временна автобусна линия с номер Тм7, която ще се движи по маршрут: НИМ - ул. „Гурко“, с възможност за директна връзка с трамвай Тм7 при спирките на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Драган Цанков“. Интервалът на превозните средства ще се запази на 4 - 5 минути в час пик и 6-7 минути извън пик. Заместващите автобуси ще бъдат съчленени.

Допълнителна възможност за прикачващите се граждани, пътуващи по бул. „България“ е използването на автобусна линия 204, която се движи на интервал от 7 - 8 минути и преминава по BUS лентата.

Временен маршрут на трамвай N 6:

Редовната линия на трамвай N 6 ще бъде скъсена, както следва: кв. Обеля - Централна гара – ухо кв. Орландовци. За обезпечаване на транспорта кв. „Иван Вазов“ ще се движи заместваща автобусна линия с маршрут от ухо кв. „Иван Вазов“ – „Петте кьошета“. По трасето се разкриват спирки на бул. „Витоша“ и бул. „Пенчо Славейков“, на които ще спира и заместващата автобусния линия Тм7.

Интервалът на заместващата линия ТМ6 е 10 минути.

Гражданите, притежаващи абонаментна карта за съответната линия, ще могат да използват този превозен документ и в заместващия транспорт.

За времето на ремонта се преустановява движението на линия Тм1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина след падане в шахта на "Топлофикация"
Мъж загина след падане в шахта на "Топлофикация"
Какво време ни очаква до края на месеца
Какво време ни очаква до края на месеца