НОВИНИ

Пропадащ мост откъсна няколко села от Полски Тръмбеш

bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 01.03.2021 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Пропадащ мост откъсна 4 села от най-близкия град Полски Тръмбеш.

Въпреки забраната по моста над река Янтра продължават да преминават автомобили и дори училищни автобуси. Шофьорите предпочитат да рискуват по прекия път, вместо да заобикалят по обходни маршрути.

Всяка сутрин Георги Милков превозва с училищния автобус децата от Каранци, Орловец, Виноград и Лозен до училището в Полски Тръмбеш. Знае, че да шофира по моста е опасно, и въпреки това рискува, защото обходният път е още по-разбит.

"Колкото и да е деца са и ни е страх. Защо не започват да го правят, какво чакат още? От миналата година, от по-миналата е така и от ден на ден потъва", каза шофьорът на училищен автобус Георги Милков.

Има ли алтернативен път?

"Има, ама той е много разбит. От там вървят и камиони и е ужас там да возим децата през този път", каза още Георги Милков.

Родителите казват, че изпращат със страх децата си на училище.

В района няма постоянен патрул, но обходи се правят редовно, има и наказани водачи, твърдят от полицейското управление в Полски Тръмбеш. А обходният маршрут е през Драганово и Поликраище, но това са допълнителни 70 км за жителите на село Каранци, за да стигнат до града.

От Агенция "Пътна инфраструктура" уточниха, че ремонтът на моста ще започне при подходящи метеорологични условия, защото ще се работи в коритото на река Янтра. Ще се укрепят основите му, ще се подобри хидроизолацията и отводняването. Предвидени са нова асфалтобетонова настилка, "легнали полицаи" и предпазни парапети.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-нетърпеливите клиенти изпиха първото си кафе след отваряне на заведенията (Снимки)
Най-нетърпеливите клиенти изпиха първото си кафе след отваряне на заведенията (Снимки)
326 флакона от ваксината на "Астра Зенека" пристигнаха във Варна
326 флакона от ваксината на "Астра Зенека" пристигнаха във Варна