НОВИНИ

Пропускателните пунктове за Банско ще останат и след отмяната на карантината

пропускателните пунктове банско останат отмяната карантината
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:46, 30.03.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Регионални

Със заповед на министъра на здравеопазването от 19,00 часа утре, 31 март се отменя 14-дневната карантина в Банско. Организираните контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на курорта обаче ще продължат да действат.

Преминаването през тях ще се осъществява с декларация само в случай на неотложност на пътуването - полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящ и постоянен адрес.

На територията на Банско ще продължават да се прилагат противоепидемичните мерки във връзка с извънредно положение в страната. Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване. На ресторанти и заведения за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Всички търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА-центрове, фитнес зали и други). Всички работодатели, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност, да въведат дистанционна форма на работа на служителите си. Когато това е невъзможно, работодателите организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в това число филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Забранено е на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8.30 до 10.30 часа всеки ден.

Всички лица, когато се намират в закрити или на открити обществени места, са длъжни да имат поставена защитна маска на лице.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Актьорът Иван Юруков: Представленията в интернет са "нож с две остриета"
Актьорът Иван Юруков: Представленията в интернет са "нож с две остриета"
Футболистите на Юве отказаха заплати за 3 месеца
Футболистите на Юве отказаха заплати за 3 месеца