НОВИНИ

Протест на "Автомагистрали - Черно море" пред Министерския съвет

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
12:34, 01.09.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес се провежда пореден протест на работници от "Автомагистрали - Черно море" - този път пред сградата на Министерския съвет в София.

Както се заканиха, протестиращите блокираха прилежащите булеварди около "триъгълника на властта". Искането им остава непроменено - да им бъдат изплатени задължения в размер на близо 37 млн. лева за ремонта на АМ "Тракия" в участъка между Чирпан и Стара Загора.

"Автомагистрали-Черно море" и "ИСА 2000" искат оставката на шефа на АПИ

Група от протестиращите беше приета в Президентството, за да представят своите виждания за решаването на казуса. По-рано такава среща им беше отказана от Министерския съвет с мотива, че трябва да се спазват противоепидемичните мерки.

"Дотук една-единствена среща е проведена с държавното дружество "Автомагистрали", което ни даде предложение към мениджърския екип да изтеглят кредит, което да покрие задълженията си към персонала и да се успокоят нещата, което е неприемливо, каза Петя Стоянова от "Автомагистрали - Черно море".

"Министър Комитова - като човек, който отговаря за тези отношения - тя като изпълнителен човек да сезира и прокуратурата и всички държавни органи, а не да ни праща нас да се саморазправяме с бивши управляващи или с някой на улицата - откъде накъде", допълни Тодор Капитанов от КНСБ.

Недоволните се заканиха, че ако исканията им не бъдат чути, протестите ще продължат в цялата страна.

Репортер: Кристиян Гаров

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович загуби сет, но започна с победа в Ню Йорк
Джокович загуби сет, но започна с победа в Ню Йорк
Шестима боксьори ще представят България на турнира "Златната ръкавица" във Войводина
Шестима боксьори ще представят България на турнира "Златната ръкавица" във Войводина