НОВИНИ

Протест на превозвачи блокира центъра на София и междуградски автобусни линии

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 25.11.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Стотици таксита и автобуси излязоха на площад "Батенберг" с искане незаконният превоз у нас да се наказва със затвор. Те са против наложеното от президента и прието от депутатите вето върху инкриминирането на нелегалния превоз. Ако депутатите не приемат отхвърлените текстове от бранша заплашват да спрат превозите за дълъг период от време.

Според превозвачите проблемът съществува вече над 20 години и незаконния превоз в България взима дял над 70%, което ги заплашва от фалит.

Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи: Законодателите нека да решат какви текстове ще предложат. Ние искаме работещ текст, не искаме текстове, в които има хиляди условности, които след това да не могат да се докажат нито в полицията, нито в съда. Искаме ясен и категоричен текст, който да инкриминира деянието.

Кирил Ризов, Съюз "Такси": Ако няма затвор за нерегламентирания шофьор, водач, превозвач и ако няма конфискация на моторното превозно средство, било то автомобил, било то минибус или автобус няма да има решение на въпроса с нерегламентираните превози.

От 9:00 до 11:00 ч. превозвачите спряха работа, всички междуградски автобуси няма да се движат до полунощ. Това създаде проблеми на много места. От автогарата в Хасково тази сутрин не потеглиха повечето автобуси до основни дестинации като София, Пловдив, Кърджали и Свиленград. Движеха са само автобусите до част от селата в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Tридневен национален траур в Аржентина за смъртта на Марадона
Tридневен национален траур в Аржентина за смъртта на Марадона
Проф. Балтов: Затягаме мерките навреме, имаме ясен план за действие
Проф. Балтов: Затягаме мерките навреме, имаме ясен план за действие