НОВИНИ

Заев: Страната ми има обща история с България

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:08, 25.11.2020
Чете се за: 00:38 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви, че с България страната му има обща история, а Гоце Делчев е революционер и за българи, и за македонци.

В интервю за Любчо Нешков от агенция БГНЕС той увери, че Скопие категорично ще се противопостави на езика на омразата към България, който по думите му трябва да бъде прекратен незабавно.

Въпросът за Гоце Делчев трябва да бъде решен от Съвместната комисия

Заев обяви, че Договорът с България ще стане закон.

Зоран Заев, министър-председател на Република Северна Македония: Ние изпратихме документ, който не е за премиера Борисов или за външния министър Захариева, а за гражданите - за българите и македонците, за да знаят, какво се случва. В него сме записали, че нямаме териториални претенции и няма да се намесваме във вътрешните работи. В този документ заявяваме ясно, че нямаме малцинствени претенции. Този меморандум трябва да бъде одобрен от двете междуправителствени комисии. Правителството на Република Северна Македония ще го обнародва в Служебен вестник, за да има правни ангажименти за тяхното осъществяване.

И още за политическите знаци, които идват от Скопие - вижте повече в специалния коментар на журналиста Любчо Нешков за предаването "Светът и ние":

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна вечер на протести в София
Поредна вечер на протести в София
Щабът реши: Няма да затварят Благоевград
Щабът реши: Няма да затварят Благоевград