НОВИНИ

Поредна вечер на протести в София

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:20, 25.11.2020 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Протестиращи се събраха и тази сряда пред Съдебната палата в София. Основното им искане е оставката на главния прокурор Иван Гешев и на Висшия съдебен съвет. Освен това протестиращите настояват прокуратурата да разследва как се стигна до положението, в което се намира здравеопазването днес.

Основен организатор на протеста е "Правосъдие на всеки", от където призоваха присъстващите да спазват противоепидемичните мерки. Протестиращите коментираха и отхвърлянето на свикването на Велико народно събрание за нова Конституция. Според тях това се е случило, защото нова Конституция вече не е нужда на управляващите, тъй като те "вече си имат локдаун".

От трибуната прочетоха поздравителен адрес от музиканти от група ФСБ, с който подкрепят инициативата на правосъдие за всеки за съдебна реформа.

По-късно протестът на "Правосъдие за всеки" се сля с този пред Министерския съвет. Полицаите там не допуснаха протестиращите да шестват по бул. "Дондуков". Демонстрантите се отказаха от намерението си и се отправиха на шествие по бул. "Цар Освободител".

Протестиращите поискаха да минат през градинката пред НС. Полицията отново не ги допусна.

В крайна сметка полицаите пропуснаха недоволните по "Дондуков", които се върнаха да скандират пред Министерския съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Балтов: Затягаме мерките навреме, имаме ясен план за действие
Проф. Балтов: Затягаме мерките навреме, имаме ясен план за действие
Заев: Страната ми има обща история с България
Заев: Страната ми има обща история с България