НОВИНИ

Протест на служители от "Напоителни системи" с искане за по-високи заплати

bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 22.12.2021
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Членове на Синдикат "Земеделие" към КТ "Подкрепа" протестират днес в сградата на "Напоителни системи" в София. Те настояват за увеличаване на работните заплати до 1500 лв. с 10%.

"Това е увеличението на работните заплати до 1500 с 10%, увеличението на парите за храна от 5 на 7 лв., в момента отказват да разговарят с нас по тези точки, според тях няма нужда от увеличение за заплатите", каза Павел Черийзки от синдикат "Земеделие".

"В момента дигите са в плачевно състояние, подкопани, износени и ремонтирани, които бяха в последно време, отнесени тотално, от 8 броя диги ремонтирани, 5 са тотално компрометирани", заяви Красимир Бойчев от Напоителни системи "Гоце Делчев".

"Категорично искаме отговор от министъра на земеделието понеже анонсира фалит на дружеството, искаме резултати максимално бързо от проверката, която ще бъда направена, дали ще фалира дружеството или не и респективно ние настояване за нашия договор за ръст на заплатите. Хората са тук и чакат резултати днес!", заяви Анелия Иванова, председател на национална федерация "Земеделие и горско стопанство" в КТ "Подкрепа".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температурите слабо ще се повишават
Температурите слабо ще се повишават
ЦСКА изненада приятно деца в столично училище преди Коледа
ЦСКА изненада приятно деца в столично училище преди Коледа