НОВИНИ

Протест срещу безводието в Малиново

bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 20.07.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Жители на ловешкото село Малиново излязоха днес на протест заради безводието. Те изрично подчертаха, че протестът им не е политически и нямат искания за оставки. При преминаване на шествието до мястото на протеста за кратко бе затворен главният път София-Варна. Част от Малиново е на воден режим от средата на месеца – чешмите пресъхват за три дни след ден водоподаване.

Преди няколко години в селото е ремонтирана вътрешната водопроводна мрежа, но според хората е нужно да се ревизират външните водопроводи и държавата да инвестира в нови водоизточници, защото проблемът е засушаването и е от няколко години.

На протеста бяха областният управител Ваня Събчева и директорът на ловешкото водоснабдително дружество Данаил Събевски, които обясниха, че причините за безводието са комплексни, но режимът е най-вече заради поливането на градини с питейна вода.

Според тях проблемът засяга 200 души - около 1/3 от селото. От петък след дезинфекция е пуснат нов, пети водоизточник в селото, от който се очаква да облекчи режима. Ще започнат и инженерни проучвания за довършване на планиран преди години водопровод.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Италия свещеник намери новородено пред църква
В Италия свещеник намери новородено пред църква
Организатори на хазартни игри също протестираха днес
Организатори на хазартни игри също протестираха днес