НОВИНИ

Протести в големите градове в страната

bnt avatar logo
от БНТ
19:28, 20.07.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В Бургас протестиращите блокираха един от възловите булеварди в града. Демонстрацията започна пред сградата на общината в морския град и продължи с шествие по централни булеварди, което затвори едно от платната за движение.

До сблъсъци и напрежение между протестиращи, полиция и шофьори не се стигна. Протестиращите завършиха шествието в Морската градина, където заедно изпяха химна на Република България.

Без блокиране на пътни отсечки и административни сгради премина антиправителственият протест в Пловдив. По традиция протестиращите се събраха пред Общината. Европейски доходи и пенсии и оставка на правителството и главния прокурор - са част от исканията на хората.

За 11-и пореден ден варненци излязоха на протестно шествие по централните улици. Днес част от протестиращите се разграничиха от групата на партия "Да, България". Причината е, че демократите се появиха на протеста със знамена на Европейския съюз, а останалите изразиха несъгласие с това. До напрежение между двете групи не се стигна.

В Русе протестното шествие тръгна от сградата на Съдебната палата по обичайния си маршрут. Протестиращите заявиха, че всеки ден ще е така докато не чуят "благата вест" за оставката на правителството на Бойко Борисов. Те се заканиха, че ще продължат с протестите дори и ако правителството падне, а главният прокурор Иван Гешев не подаде оставка.

Граждани на Смолян отново излязоха на протест с искане за оставка на правителството на Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Протестиращите този път се събраха пред общината. След това тръгнаха в протестно шествие до стария център на града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест пред БНТ с искане за оставката на генералния директор Емил Кошлуков
Протест пред БНТ с искане за оставката на генералния директор Емил Кошлуков
Екатерина Захариева: Трябва да се вслушаме в исканията на младите хора на улицата
Екатерина Захариева: Трябва да се вслушаме в исканията на младите хора на улицата