НОВИНИ

Протести във Варна, Русе и Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
20:27, 19.07.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Пореден ден с протести във Варна. Гражданите отново се събраха пред сградата на Общината.

Освен скандиранията за "Оставка", към протестиращите днес се присъединиха и музиканти в народни носии. Огромният национален флаг, който се превърна във запазен знак на варненци, отново беше развят, а след него тръгна протестното шествие.

В Русе пред сградата на Съдебната палата хората отново поискаха оставката на правителството и на главния прокурор. За пореден път сред протестиращите имаше и хора, завърнали се от чужбина, които казаха, че са тук, защото искат да намерят смисъл един ден да се завърнат завинаги в България. Хората отново се дистанцираха от всякакви политически сили.

Поредна вечер на протести и в Пловдив. Граждани се събраха на митинг пред общината, за да изразят своите искания. Те отново призоваха за оставка на правителството и главния прокурор. Протестиращите настояха за промени в управлението на страната, като се обявиха за справедливост и борба с корупцията. Организаторите на гражданския протест в Пловдив се обявиха срещу намеренията за гражданско неподчинение в страната. Те отправиха апел към протестиращите граждани да не се поддават на провокации и насилие.

Гергана Николова - организатор на гражданския протест в Пловдив: Призовавам хората да не се вслушват в призивите за масови неподчинения и за безредици. Защото тръгнат ли по този път ледът е много тънък. Призовавам хората към законни действия - мирни протести. Вашите искания какви продължават да бъдат - Оставка на правителството, оставка на Гешев, смяна на системата, машинно гласуване, много са.

Ангел Грънчаров: Просто да принудим едни инатливи управници, безразсъдни управници, които мислят само за облагите от властта, да ги принудим да признаят, че са се провалили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-прецизна радиодиагностика при тумори. Изследването се поема от НЗОК
По-прецизна радиодиагностика при тумори. Изследването се поема от НЗОК
Организираха пикник край Росенец
Организираха пикник край Росенец