НОВИНИ

Протести във Варна, Пловдив и Русе

bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 18.07.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

С българското знаме и с портрета на Васил Левски и днес варненци протестираха срещу управлението на държавата.

Съботният протест с млади семейства с децата си и компании в зряла възраст, хора с плакати и в народни носии. Те са с различни гледни точки към ситуацията в страната и към възможните изходи от нея. И днес обаче ги обедини искането „Оставка".

С хоро под звуците на патриотични песни започна протестът в Пловдив. Обичайно хората се събраха пред сградата на общината. Протестиращите издигнаха лозунги „заедно сме сила" и „стига вече мечти". С искане за оставка протестиращите тръгнаха по главната улица до Римския стадион. Пловдивчани отдадоха и своето уважение към Апостола на свободата и припомниха заветите, които ни е завещал.

В Русе протестиращите се събраха пред сградата на Съдебната палата. Много от хората бяха със саморъчно направени плакати, заявявайки по този начин, че не са дошли под строй, а имат собствен глас и собствена позиция. Сред протестиращите имаше млади хора, завърнали се от чужбина, които казаха, че тук, защото искат да имат причина един ден да се завърнат завинаги в България.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите на ЕС не постигнаха съгласие - как ще работи фондът за възстановяване след коронавируса
Лидерите на ЕС не постигнаха съгласие - как ще работи фондът за възстановяване след коронавируса
Десети ден на протести в София
Десети ден на протести в София