НОВИНИ

Протест в Пловдив, Варна, Велико Търново и Силистра

bnt avatar logo
от БНТ
20:21, 16.07.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Регионални

И днес имаше протести в много градове на страната.

Протестът в Пловдив протича мирно. Две протестиращи групи, едната организира от партия "Възраждане", другата - от "Да,България!", се събраха на площад "Съединение". После направиха шествие по главната улица на града. Те ще се спрат пред общината и ще се върнат отново на площада. Протестиращите продължават да искат оставката на кабинета и на главния прокурор.

Продължава шествието на протестиращите в град Пловдив. В момента те преминават през тунела и се връщат на площад "Съединение".

Във Варна недоволните отново се събраха пред сградата на общината, за да изразят своето недоволство от управлението на страната. Много млади хора и родители с деца, с велосипеди и тротинетки бяха отново сред протестиращите. Шествието премина през централната част на града под звуците на вувузели и тромби, а присъствието на полицията беше засилено.

Във Велико Търново протестиращите срещу правителството се събраха на паметника "Майка България" в центъра на града. По-късно протестът прерасна в шествие, което премина по главната улица и стигна до сградата на Съдебната палата. Там се чуха и викове за оставка на главния прокурор Иван Гешев. До ескалация на напрежението не се стигна, а хората се заканиха протестите им да продължат докато правителството не подаде оставка.

И в Силистра излязоха в подкрепа на националния протест под наслов „Мафията ни убива". Протестиращите блокираха една от централните улица в града, пред сградата на Областна администрация. Протестът беше мирен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германският министър на отбраната се срещна с Борисов и Каракачанов
Германският министър на отбраната се срещна с Борисов и Каракачанов
Гешев: Не смятам, че трябва да си подавам оставката (ОБОБЩЕНИЕ)
Гешев: Не смятам, че трябва да си подавам оставката (ОБОБЩЕНИЕ)