НОВИНИ

Бойко Рашков: Божков с охраната си често е посещавал финансовия министър

bnt avatar logo
от БНТ
19:43, 16.07.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Политика

В предаването "Още от деня" Рашков, който е член на Правния съвет на президента, коментира днешната декларация на правителството, че няма да подава оставка, и успоредно с това подадените, но неприети оставки на трима от министрите.

"Няма да се учудя, ако е дирижирано движението на този човек (В. Божков - ред. бел.) от България към Дубай", изказа свое предположение Рашков по случая Васил Божков и изважданите на светло негови разговори с политически лица.

Според Рашков, Божков сега се задоволява само с това да пуска есемеси и комикси просто, за да има информация, която да се съхранява известно време и после да се изнесе. А що се отнася до министъра на финансите, не може той да не е знаел какво става в Комисията по хазарта.

Ако се докаже фактът, че между обвиняемия в Дубай и министъра на финансите, е имало съучастническа дейност, Рашков си задава въпроса какво прави този министър в това правителство до днес. Той заяви, че разполага с информация, че човекът в Дубай заедно с неговата охрана много често са посещавали министъра на финансите. Тази информация е била предоставена на главния прокурор, но все още нищо не е последвало от това.

"Би следвало за едно правителство на европейска държава, която е вече в чакалня, оставката да е въпрос на чест. Но ми струва, че те ще упорстват, защото се страхуват. В друго време при друг главен прокурор отдавна щяха да се образуват дела", добави Рашков и уточни, че става дума за сведения на очевидци.

По думите му управляващите ще пазят властта с всички средства. Те са привлекли на своя страна главния прокурор, който не признава разделението на властите, не признава конституцията, иска да слее прокуратурата с изпълнителната власт така, че в България да останат само две власти - законодателна и изпълнителна, която включва прокуратурата, а съдът да остане отделно.

"Непризнавайки конституцията, непризнавайки разделението на властите, Борисов има един сериозен гръб в негово лице", категоричен беше Рашков.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападателите на полицаите в Кюстендил - криминално проявени, осъждани за други престъпления
Нападателите на полицаите в Кюстендил - криминално проявени, осъждани за други престъпления
До 31 август: Гърция въвежда електронен формуляр за всички, влизащи в страната
До 31 август: Гърция въвежда електронен формуляр за всички, влизащи в страната