НОВИНИ

Нападателите на полицаите в Кюстендил - криминално проявени, осъждани за други престъпления

bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 16.07.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Нападение над трима полицаи и служебното им куче. По време на работа са нападнати от жители на кюстендилския квартал "Изток". Полицаите са с порезни рани и наранявания от ножове и метални пръти. Състоянието им е добро, отказали са да бъдат приети в болница. Полицейското куче обаче е в много тежко състояние.

Инцидентът станал малко преди обяд, когато тримата полицаи и служебното куче отишли на адрес в квартала на проверка за разпространение на наркотици. В къщата живеят двама братя и възрастният им баща, които проявили агресия към полицаите и оказали съпротива.

Ивайло Илиев, ръководител на Районна прокуратура - Кюстендил: Двама души са били особено активни и са нападнали полицаите с метални предмети, с нож и с брадва. Единият полицейски служител е получил травма на главата, наложени са му доста шевове, другият порезна рана на краката, третият отново травма на главата. Слава Богу без шевове, а полицейското куче е в доста тежко състояние.

Свидетели на инцидента разпалено твърдят, че мъжете не са наркоразпространители, а подаденият сигнал бил фалшив.

По време на специализираната операция се наложило да се включат още полицейски служители за да обезпечат реда в района. При претърсванията в къщата са открити голямо количество наркотични вещества.

Ивайло Илиев, ръководител на Районна прокуратура - Кюстендил: До момента над 170 дози, колегите продължават все още да намират, за което досъдебно производство ще образува Окръжна прокуратура - Кюстендил.

Извършителите на нападението над полицаите са криминално проявени и са били осъждани за други престъпления. С прокурорска заповед са задържани за 72 часа.

Автор-оператор: Ангелина Дочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гешев: Не смятам, че трябва да си подавам оставката (ОБОБЩЕНИЕ)
Гешев: Не смятам, че трябва да си подавам оставката (ОБОБЩЕНИЕ)
Бойко Рашков: Божков с охраната си често е посещавал финансовия министър
Бойко Рашков: Божков с охраната си често е посещавал финансовия министър