НОВИНИ

Организираха пикник край Росенец

bnt avatar logo
от БНТ
20:21, 19.07.2020
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Седмица след масовото ходене на плажа край лятната резиденция, свързвана с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в Росенец, днес граждани се организираха да отидат на пикник там. Хората обаче настояха да преминат по стария път, за да стигнат до морето, който минава през самата резиденция.

Единственият асфалтиран път, който води до плажа свършва в частния имот. Ограда, на която пише, че зад нея има строителен обект, спира достъпа до ивицата. Съществува и друг път, който обаче минава през труднопроходимо трасе с пущинаци и скали и според хората е опасен.

Добромир Янев: "Пътят просто не е път за плаж. Ако сме ето така с чантите, става тежко. Създава се опасност от падания, контузии, да изкълчиш глезен, да счупиш крак, да се хлъзнеш по камъните. Приключение е".

Затова хората поискаха да преминат по асфалтирания участък, който според кадастъра е публична общинска собственост. Служители на фирмата собственик на имота първоначално са отказали на хората да стигнат до плажа по този път.

Константин Бачийски, общински съветник: "Значи ние искаме от пътя, който все още е публична общинска собственост да минем на парцели, които са публична държавна собственост, без да навлизаме в частната собственост, тъй като ние уважаваме частната собственост".

По-късно обаче плажуващите бяха допуснати до плажа, без да се приближават до сградата на самата резиденция. На пясъка срещаме и Антон Димитров, който е дошъл с джет. Смята, че ивицата е засипана умишлено с камъни, за да не се ползва.

Антон Димитров: "Преди 5-6 години, когато го строиха, всичко беше пясък и пак ни гонеха.
БНТ: Тези камъни, според вас, от къде са дошли?
- Не мога да Ви кажа, не ми приличат на морски камъни и няма как да ги хвърли западен вятър там".

Местните казват, че харесват плажа, тъй като е спокоен и ще продължат да идват на него, въпреки трудния достъп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести във Варна, Русе и Пловдив
Протести във Варна, Русе и Пловдив
Синдикатите: Няма условия за национална стачка
Синдикатите: Няма условия за национална стачка