НОВИНИ

Протест в София: Недоволни искат затягане на сигурността в района на Женския пазар

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:58, 13.08.2024
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Протест в София: Недоволни искат затягане на сигурността в района на Женския пазар
Слушай новината

Граждани и представители на сдружение "Боец" протестираха пред Столичната полиция с искане за затягане на контрола, реда и сигурността в района на Женския пазар в София.


Недоволните искат полицията да вземе незабавни мерки срещу престъпността в район "Възраждане". Те твърдят, че побоищата, насилието и агресията там са редовни, сигнализираха и за канали за нелегален трафик на хора, както и за продажба на наркотици, която се случва по тротоарите и в светлата част на деня.

Според протестиращите, от МВР си затварят очите. Част от недоволните се срещнаха с представители на столичната полиция и получиха уверение, че контролът ще бъде затегнат.

"Предлага се марихуана на малки деца пред очите ни, няма никаква реакция от полицията. Твърдят, че ги проверяват, а не можели да намерят наркотици в тях. На 28 юни група мигранти пребиха друг мигрант, брутално насилие, счупиха му краката", каза Соломон Франсез, жител на района.

"Те се събират на тълпи, това лично съм го видял, другият съществен проблем е, че учебни заведения, 46-то, 18-то, 30-то и това са много уязвими групи от младежи, които се налага да минават сами през района", заяви Борислав Митев, секретар на комисията по ред и сигурност район "Възраждане".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква е ситуацията с пожарите в Югозападна България?
Каква е ситуацията с пожарите в Югозападна България?