НОВИНИ

Каква е ситуацията с пожарите в Югозападна България?

каква ситуацията пожарите югозападна българия
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Станислава Христова
10:29, 13.08.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Спокойна е обстановката в планината Славянка от българска страна. Има едно действащо огнище. От гръцка страна вчера работеше тежка техника, която почистваше пограничен път, което се очаква да ограничи развитието на пожара в западна посока. От наша страна също работи тежка техника, което цели почистването на просека, която да се свърже с тази от гръцка страна.

Пожарът на границата с Република Северна Македония за сега няма опасност да навлезе в страната. Към момента се извършват превантивни действия, с булдозер се почистват пограничните пътища от наша страна и се отстранява иглолистната растителност около тях.

Пожарът в Неделкова Гращица, община Невестино, който се запали вчера, е локализиран, има разположени по периферията служители от стопанства на Югозападното държавно предприятие, които следят да не се допусне повторно запалване.

В село Алино, Самоковско, пожарът е локализиран. Има служители на ДГС Самоков, разположени по периферията и противопожарни автомобили. Засегнатата площ е 450 дка, от които около 150 дка - горска територия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алексей Попирин спечели титлата в Монреал
Алексей Попирин спечели титлата в Монреал
Земята е засегната от нова слънчева буря
Земята е засегната от нова слънчева буря