НОВИНИ

Протест заради безводие в пазарджишкото село Церово

bnt avatar logo
от БНТ
22:37, 21.07.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Липсата на вода изкара на протест жители на лесичовското село Церово. Те искат информация за причината довела до безводието, както и кога водоподаването ще бъде нормализирано. На среща с протестиращите дойдоха от общинското ръководство, както и представители на ВиК-Пазарджик.

От неделя повече от 800 човека в село Церово са без питейна вода или имат достъп до такава за няколко часа в денонощието.

Липсата на вода в горещото време изкара хората от селото на мирен протест. Те настояват за повече информация и решение на проблема. Възмутени са, защото казват, че се злоупотребява с водата.

На среща с хората пристигна управителят на водното дружество в Пазарджик Сергей Стойнов. Той коментира и причината за липсата на вода.

"Няколко токови удара и помпите спират, изпразват се резервоарите и трасето, които захранва последните 5 населени места - говорим за Славовица, Боримечка, Лесичово, Горно и Долно Вършило. Така в Церово се получава липса на вода".

От общината са осигурили водоноска с вода за битови нужди, осигурени са и 1,5 тона минерална вода. И обявиха.

"Има вода вече в трите села, не е навсякъде. Във високите части на Церово и Боримечково все още нямаме вода, но с превключвания осигуряваме и там вода и обещават ВиК оператора, че най-късно в понеделник вече ще се нормализират нещата", посочи Серьожа Лазаров - кмет на община Лесичово.

До понеделник в Церово ще има режим на водата от 22.00 ч. до 6.00 ч. сутринта. Така се очаква да бъде осигурено нужното количество вода за резервоарите в региона.

Репортер: Ангел Узунов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболните национали до 18 г. постигнаха първа победа на европейското първенство
Баскетболните национали до 18 г. постигнаха първа победа на европейското първенство
Стоян Стоичков: Младо момче съм и гледам да се развивам
Стоян Стоичков: Младо момче съм и гледам да се развивам