НОВИНИ

Протестът от парламента се прехвърли към Министерския съвет

Николай Минков
от Николай Минков
12:35, 21.07.2020
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Докато в Народното събрание депутатите отхвърлиха вота на недоверие, пред сградата на парламента отново се събраха протестиращи.

Малко след 12:20 ч. те се насочиха към сградата на Министерския съвет.

Николай Хаджигенов: Не успяваме да убедим хората, че делението на червени, сини, зелени и прочие, не му е сега моментът. Такъв момент ще има като имаме възможност за честни избори - тогава всеки ще си се раздели на каквото си иска или на каквото може. Иначе вие виждате - цели браншове се явяват вече на протеста или се солидаризират с него по простата причина, че правителството на Борисов ликвидира всеки един бизнес у нас. Ролята на този парламент в смислената ѝ част е една единствена - да приеме в Изборния кодекс дистанционно гласуване и да си отива. Всичко останало е лъжа, измама и задържане на корупционната власт с тази цел, не с друга. Ето например Бойко се е похвалил тази сутрин рано във ФБ, ама нарочно там, за да не го пита никой - идвали 29 млрд. лично негова заслуга. Да де, ама не са ли 21 млрд. заеми или аз нещо греша или не дай Боже, ако даде пресконференция ще вземе някой да го пита?

Снимки: Десислава Кулелиева

Пред протестиращите говориха и Минчо Спасов и Светослав Трайков, които бяха задържани вчера от полицията.

Минчо Спасов: Ние сме против насилието, но не само против насилието на улицата, но и против насилието на управляващите, което е безконтролно и безнаказано.

Светослав Трайков, задържан в Пето РПУ: Бях задържан в подлеза на Орлов мост, без да ми бъде казано защо, какво съм направил и какво съм сбъркал. Беше ми ограничен достъпът до адвокат, такъв беше пуснат може би 2 часа и половина след като бях в ареста, не ми дадоха да пия вода, не ми дадоха да си ползвам телефона, не ми дадоха да се обадя на 5-годишната си дъщеря! Ние няма да простим! Няма да ви оставим да си играете със съдбата си! Ние ще бъдем тук докато ви кажем завинаги сбогом и вие останете там - на политическото бунище, където ви е мястото! Оставка, мутри!

След 12:30 ч. беше блокирано движението по бул. "Дондуков". Заявките на протестиращите са да останат в "Триъгълника на властта" до вечерта.

След 13:30 ч. движението по булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител" беше освободено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 ЕС има споразумение за бюджета през следващите 7 години
ЕС има споразумение за бюджета през следващите 7 години
Управляващите очертаха приоритетите след отхвърления вот на недоверие
Управляващите очертаха приоритетите след отхвърления вот на недоверие