НОВИНИ

Протестиращи блокираха движението по АМ "Струма" край Благоевград

протестиращи блокираха движението струма благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 13.05.2022 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Със скандирания "Искаме мост" жители на шест села от община Благоевград блокираха за кратко движението по АМ "Струма" край града.

Хората недоволстват, че заради увреждане на основен мост свързващ селата и града, вече половин година се налага да обикалят по най-малко 20 километра всеки ден за да стигнат до града, където работят и учат децата им. Това според протестиращите им струва време, което понякога е решаващо и средства, които с всеки изминал ден, са все по-необходими на домакинствата, заради нарастващите цени на всичко.

Пред протестиращите областният управител Валери Сарандев и директорът на Областно пътно управление Иван Кунев обещаха в срок до седмица да бъде обявена обществена поръчка за инжинеринг и строителството на нов мост.

Предвиденият срок за изпълнение след стартиране на СМР дейностите е 390 дни, в случай че няма обжалване, а финансовият ресурс, който е необходим за изграждане на нов мост е 7,2 млн. лева. Средствата ще бъдат осигурени от държавата.

На 13 декември 2021 г. мостът за шест благоевградски села беше затворен за преминаване. Причината, че той е поддал заради повишеното ниво на река Струма. Асфалтът е хлътнал в средата на моста. Преминаването по него не е безопасно, поради което съоръжението е затворено.

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коалиционните партньори са на среща в Министерството на финансите
Коалиционните партньори са на среща в Министерството на финансите
Тодор Михалев се класира за финала на Световната купа по модерен петобой
Тодор Михалев се класира за финала на Световната купа по модерен петобой